bio pohištvo
bio pohištvo

Bio pohištvo

Naravno bio drevoDandanes, ko že skorajda na vsakem koraku najdemo izdelke iz umetnih mas, je težko najti nekaj neokrnjenega, naravnega. Kar se tiče dreves je zgodba povsem jasna – še vedno jim lahko rečemo, da je njihova pridelava bio. Pri nas se zavzemamo za to, da je naše pohištvo narejeno iz povsem naravnih materialov.

Pohištveni elementi so izdelani iz masivnega naravnega lesa. Glede na to, da je masivni les povsem naravni material in, da pred vgradnjo v izdelek ni kemično ali na kakršen koli drug način obdelan, ga lahko obravnavamo kot bio surovino iz katere pod roko mizarskih mojstrov nastanejo izdelki s pridihom narave. Iz naravnih materialov proizvedeni izdelki prinašajo v prostor toplino in posebno energijo.

Les oddaja toploto, obenem pa vpliva tudi na ugodno počutje. Po vsakodnevnih naporih nas napolni z energijo in nam da novih moči, da se lahko bojujemo s tegobami tega sveta.

Kako poskrbimo za to, da je pohištvo res bio

Masivni les je kot osnovna sestavina že pred vgradnjo naravno sušen. Zavedamo se, da vsaka stvar rabi svoj čas - nekaj kar je narejeno pod prisilo se dolgoročno ne obrestuje. Glede na to, da je v naših izdelkih vgrajen material, ki ni umeten - njegova stabilnost in struktura sta takšna kot mu ga je podarila narava, vas opozarjamo, da so manjše spremembe v sami strukturi materiala nekaj povsem običajnega.

Les je »živa« stvar in ima svoje lasnosti, ki so odvisne od prostora v katerem se nahaja in zunanjih dejavnikov, ki vplivajo na pohištvene elemente. Velikokrat se pojavijo vprašanja glede površinske obdelave in glede vplivov na zdravje ljudi.

Barve, ki jih uporabljamo, imajo potrjene certifikate s katerimi dokazujejo neškodljivost za prostor in posledično tudi za zdravje nas samih. To je še dodaten dejavnik, ki naše izdelke uvršča v bio skupino.

V primeru, da želite več informacij nas kontaktirajte na e:info@masivno-pohistvo.si ali g: 041 732-989

masivna kuhinja v akciji
masivno pohištvo po meri