kuhinja po meri
unikatne mize

Kmečka skrinja

Kmečke skrinje so del kulturne dediščine v slovenskem prostoru. V preteklosti so bile pomemben del pohištva v vsaki hiši, obdržale pa so se vse do današnjih dni. Dandanes kmečka skrinja povezuje sedanjost in preteklost. Ker naša proizvodnja temelji na unikatnih izdelkih, vam ponujamo skrinje različnih velikosti in oblik.

Kakšno skrinjo lahko dobite

Skrinje so izdelane iz plemenitejšega lesa, kot sta hrast ali oreh. Ker je del naše ponudbe tudi rezbarstvo, lahko skrinjo opremimo z rezbarijo ali vanjo vgradimo na poseben način obdelana polnila iz masivnega lesa - s tem dvignemo njeno vrednost na višji nivo.

Poseben čar dobi skrinja z ročno kovanim okovjem za ključavnico in ročno kovanimi sponami (panti). Posebno pozornost posvečamo notranjosti – v notranjosti so narejeni posebni predali in police. Posebnost je tudi tako imenovani »skriti predal«, ki je v zgodovini skrinj dokaj redek.

Barva je v večini prozoren lak. Konstrukcija in žlahtnost masivnega lesa dasta kmečki skrinji pridih lepote. V primeru, da želite skrinjo vključiti v že obstoječo prostorsko ureditev, vam ponudimo tudi možnost barvnega odtenka po vaši izbiri.

Detalje skrinj si lahko ogledat v galeriji, za več vprašanj pa smo vam na voljo na info@masivno-pohistvo.si

masivna kuhinja v akciji
masivno pohištvo po meri

Galerija

kmečka skrinja neobdelana skrinja