kuhinja po meri
unikatne mize

Rezbarstvo

Panoga kot je rezbarstvo je z leti izgubila na svoji veljavi. Rezbarjenje je bilo veliko opaziti na cerkvenih vratih in bogatih kmečkih izbah. Ročno rezbarjenje se v današnjih časih še vedno uporablja pri izdelavi umetniških skulptur, vse manj pa ga uporabljamo na pohištvenih elementih.

Iz zatona ga zopet dvigajo napredni CNC vodeni stroji – vse manj pa je mojstrov, ki v rezbarijo vložijo svoj trud. S pomočjo posebnih dlet, postavljenih z roko mojstra, nastanejo prelepe oblike, ki dajo pohištvu poseben čar. Rezbarjenje se veliko uporablja pri cerkvenih vratih ali pri restavriranju (ponovni izdelavi) starega pohištva.

V primerih, ko zavod za kulturno dediščino zahteva kopijo unikatnega pohištvenega elementa, je potrebno poseči po ročni tehnologiji rezbarjenja. Lahko pa ga umestimo v naše kose pohištva kot so kuhinje, jedilne mize, stoli in jedilne klopi, še zlasti pa pritegne pozornost na zunanjih vhodnih vratih.

Naše rezbarstvo

Izkušnje, ki smo jih pridobili skozi večletno delo, sedaj sprida uporabljamo na našem pohištvu. Pri nas rezbarjenje prednjači predvsem na vhodnih in cerkvenih vratih.

Na izdelkih kot so vhodna vrata v vaše stanovanje ali katerikoli drugi objekt, pa pridih rezbarstva dobi posebno težo. Velika razlika je med klasičnim polnilom ali polnilom, ki je šlo skozi rezbarsko dleto.

Za motiv, ki ga želite imeti se lahko odločite samo, možna pa je tudi kopija že originalnega izdelka. Naj omenimo še to, da je rezbarjenje ročno delo in so manjša odstopanja od originala povsem nekaj običajnega.

Vedeti morate, da je ročno rezbarjenje umetniško delo in ne CNC obdelava, pri kateri so si izdelki med sabo povsem podobni.

masivna kuhinja v akciji
masivno pohištvo po meri

Galerija

Vhodna rezbarjena vrata ročno rezbarjena vrata