kuhinja po meri
unikatne mize
unikatni stoli

Vhodna in notranja masivna vrata

Če se odločite, da bodo vhod v vaš dom krasili naravni materiali, se boste gotovo odločili za masivna vhodna vrata. Že na zunaj lahko pokažete v kakem stilu je opremljen vaš dom in, da vam naravni les nekaj pomeni. Možnosti vhodnih masivnih vrat so neskončne. Samo obliko lahko izberemo že pri sami gradnji glede na obliko vhodnega portala. Zunanji izgled vašega doma pa lahko vrata iz masivnega lesa zaključijo v prekrasno celoto.

Kakšna vhodna vrata vam ponujamo

Narejena so glede na dimenzije, ki vam jih je pripravil zidarski mojster ali pa jih lahko namestimo na kamnite vhodne portale. Izdelane so iz vzdržljivega masivnega lesa. Okvir vrat je najmasivnejš del in nosi enojno ali dvojno krilo. Vratna krila imajo raznolika polnila.

Polnila so lahko klasično-strojno izdelana, lahko pa izberemo ročno rezbarjena vratna polnila. Svojo težo doda tudi samo okovje. Ključavnica, kljuka in tečaji (panti) za vrata so lahko industrijsko izdelani, ali pa se odločite za ročno kovano okovje. Pri ročno kovanem okovju so močno poudarjeni tečaji, pokrov ključavnice in kljuka, ki so unikatno izdelani.

Kakšna notranja vrata vam ponujamo

Notranja vrata so narejena iz masivnega lesa. Dimenzija je prilagojena prostoru v katerega so vgrajena. Vrata so v celoti izdelana iz masivnega lesa in dajo notranjim prostorom poseben čar. Podboj (štok) vrat je iz masivnega lesa, zaključne letve na podboju pa imajo različno obliko in širino.

Pri vratnem krilu imamo veliko možnosti. Lahko izbirate med različnimi oblikami vratnih okvirjev in med različnimi polnili. Kot polnilo lahko uporabimo masivni les, steklo ali pa ročno izdelani vitraž.

Okovje je v večini industrijsko, lahko pa se odločite tudi za ročno kovano različico. Pri masivnih notranjih vratih se v večini kot material uporablja smreka ali hrast. Površinska obdelava je prozorno lakiranje ali obdelava s posebno tehniko staranja.

masivna kuhinja v akciji
masivno pohištvo po meri

Galerija

vhodna rezbarjena vrata notranja masivna vrata vrata za zidanico Vrata s starinskim portalom